Home Concepten Cross & Care Logistics

   Cross & Care Logistics

   Meer gemak, minder stoormomenten en minder vervoersbewegingen. Dat is het uitgangspunt van Cross & Care Logistics. Bij Cross & Care Logistics worden goederen van meerdere leveranciers in één levering op afdelingsniveau bezorgd. Denk hierbij aan goederen als voeding, incontinentiemateriaal, medische disposables, kantoorartikelen en bloemen.

   Belangrijkste voordeel voor u: een betaalbare oplossing voor de decentrale belevering van al uw afdelingen of woongroepen, waardoor uw zorgpersoneel meer tijd overhoudt voor wat echt belangrijk is: namelijk de zorg voor cliënten.

    

   Voordelen van cross docking:

   • Tijdsbesparing voor uw zorgpersoneel
    Huuskes levert uw goederen op de afdeling en zet goederen wanneer gewenst ook in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat uw medewerkers meer tijd overhouden voor andere zaken.
   • Besparing magazijn en voorraad
    Omdat we vaker per week kleinere hoeveelheden meebrengen, is minder opslagruimte op uw locaties en afdelingen nodig. Daarbij is er ook geen eigen centraal magazijn en interne transportdienst meer nodig.
   • Besparing logistieke kosten leveranciers
    Wanneer een groot aantal leveranciers allemaal onafhankelijk van elkaar hun goederen decentraal bij een groot aantal afleverpunten leveren brengt dit veelal een flinke kostenpost met zich mee. Het bundelen van goederen biedt hier belangrijke bespaarmogelijkheden voor.
   • Minder stoormomenten en overlast
    Minder vervoersbewegingen betekent ook minder overlast op uw terreinen en minder stoormomenten op woongroepen, huiskamers of afdelingen.
   • Commerciële vrijheid en eigen regie
    U maakt zelf afspraken met uw leveranciers en bent ook vrij om van leverancier te wisselen wanneer u dat wilt.
   • Minder vervoersbewegingen en CO2 uitstoot
    Cross docking verminderd het aantal vervoersbewegingen dat nodig is om een organisatie met een groot aantal afdelingen decentraal te kunnen leveren. Dit betekent een sterk verminderde CO2 uitstoot.


   Cros & Care Logistics in samenwerking met Lucrum

   Cross docking is ontstaan is samenwerking met Lucrum, een samenwerkingsverband van zorgorganisaties. Samen bieden Lucrum en Huuskes cross docking aan onder de naam Cross & Care Logistics. Bent u lid van Lucrum? Dan ontvangt u extra voordeel wanneer gebruik maakt van Cross & Care Logistics.

   Meer informatie? Download onze brochure.