Home Concepten Fresh & Fair

   Fresh & Fair

    

   Bij Huuskes is eten en drinken niet alleen lekker en gezond. Wanneer mogelijk kiezen we voor artikelen die rekening houden met milieu, dier en mens. Deze duurzame producten heeft Huuskes verzameld in Fresh & Fair, onze duurzame assortimentsselectie.

   In ons Fresh & Fair assortiment vindt u al onze biologische, fairtrade, diervriendelijke en milieuvriendelijke artikelen. Zodoende kunt u als klant eenvoudig duurzame keuzes maken in ons assortiment en dragen we samen een steentje bij aan een duurzamere voedselketen.

   Onafhankelijke keurmerken
   De producten in Fresh & Fair zijn geselecteerd op basis van onafhankelijke keurmerken op het gebied van duurzame voeding. Denk aan keurmerken als Beter Leven, EKO, Fairtrade en Milieukeur. Dit zijn betrouwbare en transparante keurmerken die de hoogste eisen hanteren als het gaat om milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Omdat Fresh & Fair is opgebouwd vanuit deze kwalitatieve keurmerken, bent u er als klant altijd van verzekerd dat uw Fresh & Fair aankopen daadwerkelijk duurzaam zijn.

   Ons duurzame assortiment is ingedeeld in 4 categorieën:
   1. Biologisch
   2. Fairtrade
   3. Diervriendelijk
   4. Milieuvriendelijk

   1. Biologisch
   Alle producten in het biologische assortiment van Huuskes hebben een door de overheid erkend keurmerk op het gebied van biologische landbouw, veeteelt en productie. Zodoende waarborgen we de controle en transparantie van ons biologische assortiment. Dit zijn artikelen met één van de volgende keurmerken:

    

    

    

   Biologische producten zijn geteeld of geproduceerd met oog voor milieu en dierenwelzijn. Zo worden biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast kunnen dieren zich zoveel mogelijk op een natuurlijke manier gedragen door focus op dierenwelzijn.

   2. Fairtrade
   Fairtrade artikelen zijn producten die geteeld of geproduceerd worden met respect voor mensenrechten. Deze producten dragen bij aan een betere inkomens voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden en zorgen tevens voor betere werkomstandigheden. In ons Fresh & Fair assortiment vindt u fairtrade artikelen met één van de volgende keurmerken:

   Fairtrade keurmerken vindt u met name op producten die uit ontwikkelingslanden in Zuid-Amerika, Afrika en Azië komen. Denk aan koffie, thee, bananen, cacao en chocolade.

   3. Diervriendelijk
   Diervriendelijke producten zijn producten waarbij voornamelijk rekening wordt gehouden met het welzijn van dieren. Soms zijn deze producten ook biologisch, maar over het algemeen zijn dit niet-biologische producten die wel op een diervriendelijke manier geproduceerd worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat dieren meer ruimte en daglicht krijgen, vaker en langer naar buiten kunnen en korter en beter vervoerd worden. In onze duurzame assortimentsselectie vindt u diervriendelijke artikelen met één van de volgende keurmerken:

   Diervriendelijke artikelen zijn over het algemeen producten die in Nederland zijn geproduceerd. Dit zijn met name producten als vlees en gevogelte, maar ook producten als eieren en zuivel.

   4. Milieuvriendelijk
   Milieuvriendelijk artikelen zijn producten die het milieu minder belasten dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Deze artikelen voldoen aan strenge regels met betrekking tot energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen, afvalbeheer en het gebruik van chemicaliën. De keurmerken op vis in deze categorie voorkomen overbevissing en beschermen de lokale biodiversiteit. In ons Fresh & Fair assortiment vindt u milieuvriendelijke artikelen met één van de volgende keurmerken: