Home Nieuws Koken met zorg tip #3: soep

      Koken met zorg tip #3: soep

      15 juni 2018

      Sommige geuren blijven je een leven lang bij. Eén daarvan is absoluut vers gemaakte soep. Niet veel tijd? Met deze 3 x makkelijke soeprecepten zet je in no time een pan heerlijke soep op tafel! Ook ideaal: maak soep een dag van te voren, zodat je de soep alleen nog maar even hoeft op te warmen.

      * Alle ingrediënten zijn voor een grote pan soep (circa 8 personen).

      Zondagse groentesoep

      Ingrediënten
      – 3 liter water
      – 600 gram soepvlees
      – Soepgroente
      – Soepballetjes
      – 6 bosuien
      – Vermicelli
      – Zeef

      Bereiden
      Doe het water in een grote soeppan en voeg het soepvlees en de gesneden groenten erbij. Breng langzaam aan de kook en zet vervolgens op de allerlaagste stand. Laat zo minstens 3 tot 6 uur op zacht vuur trekken. Kook vervolgens de soepballetjes een kwartier op zacht vuur in de bouillon en voeg na 5 minuten de vermicelli en gesneden bosuien toe.

      Snelle gevulde tomatensoep

      Ingrediënten

      • 1 ui
      • 2 stengels bleekselderij
      • 2 wortels
      • 250 gram kastanjechampignons
      • 300 gram verse boerenkool
      • 2 eetlepels olijfolie
      • 500 ml gezeefde tomaten
      • 500 ml groentebouillon

      Bereiden
      Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in plakjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit alles circa 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

      Kippensoep

      Ingrediënten

      • 2 litel water
      • 800 gram kippenbouten
      • 1 ui
      • 1 prei
      • 2 stengels bleekselderij
      • 1 winterwortel
      • 2 laurierblaadjes
      • Peper en zout
      • Vermicelli

      Bereiden
      Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng aan de kook. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Voeg de groenten en de specerijen toe en breng opnieuw aan de kook. Zet de pan met soep vervolgens op een laag vuurtje. Laat het zo enkele uren zachtjes pruttelen. Haal de kippenbouten uit de soep en haal het vlees van de botten. Trek het vlees in kleinere stukjes en doe het weer terug in de pan. Voeg nu ook de vermicelli en de peterselie toe en laat de soep nog een kwartiertje doorpruttelen.

      Tip: je kunt de soep meteen eten, maar de volgende dag is hij is meestal nog lekkerder.

       

       

       

       

       

       

       

       

      Zelf koken is deze maand extra de moeite waard. Laat op www.huuskes.nl/kokenmetzorg zien hoe jij kookt op de groep, deel met ons je meest originele foto en win samen met je collega’s een volledig verzorgde kookworkshop bij Huuskes. 

      Nieuwsarchief