Home Nieuws Bewoners De Klinkenberg krijgen Circus Sijm cadeau van Huuskes

   Bewoners De Klinkenberg krijgen Circus Sijm cadeau van Huuskes

   5 september 2017

   “Hooggeëerd publiek!” klinkt het woensdag 30 augustus uit de speakers bij woonzorgcentrum De Klinkenberg in Ede. Circus Sijm gaf woensdag maar liefst drie fantastische voorstellingen in het park naast het woonzorgcentrum van Vilente. Circus Sijm behoort tot de laatst reizende circussen van Nederland en is onderscheiden met de cultuur Award 2016. Bewoners, hun familie, medewerkers, vrijwilligers én omwonenden van de Klinkenberg hebben genoten.

   “Vroeger ben ik wel eens naar het circus geweest”, zegt één van de bezoekers. Ze heeft een rode neus opgezet en is net met haar dochter op de foto gegaan. “Een mooie herinnering aan deze dag”, vertelt zij tevreden. Het circus is een cadeau aan Vilente van Huuskes en het Nationaal Ouderenfonds. “Wij hebben de handen ineengeslagen met het Ouderenfonds”, vertelt Gerben Hengeveld, manager bij Huuskes. “Als commerciële organisatie die eten en drinken voor ouderen levert, ook bij Vilente, willen we laten zien dat we oprecht betrokken zijn bij deze doelgroep en iets voor hen terug doen.” Met ons partnership ondersteunen wij het Ouderenfonds bij het bestrijden van eenzaamheid bij ouderen. “Dit is geweldig”, zegt Marcel Harms, eventmanager van het Ouderenfonds. “Dit soort samenwerkingen vinden we fantastisch. En het mooie van het circus is, dat echt iedereen welkom is. Met een rollator, de rolstoel. Zelfs mensen die aan het bed zijn gekluisterd. We kunnen iedereen, vandaag ruim 500 mensen, laten genieten van zo’n dag.”

   Bij de poffertjeskraam was het tussen de voorstellingen door dringen geblazen. Jong en oud had plezier. De voorstelling duurde een uur. “Precies lang genoeg”, zegt één van de medewerkers. “Het was erg leuk hoe de artiesten afstemden op het publiek. Ze kwamen met een rollator in de piste en begonnen het verhaal met een fotoboek vol herinneringen. Het was een hele verrassing dat de dame met het grijze knotje nog zulke spectaculaire toeren kon uithalen”, lacht zij. De opwinding over het circus was al dagen voelbaar in De Klinkenberg. De bewoners gingen soms even kijken bij de circustent die al een paar dagen in het park stond. “Het is niet alleen de voorstelling op zich, alles eromheen maakt dat de bewoners en medewerkers hier dagen lang plezier van hebben”, vertelt José van Vliet. De Vilente-bestuurder opende de eerste voorstelling op ludieke wijze door de vertegenwoordigers van het Ouderenfonds en Huuskes ballonnen met confetti te laten doorprikken. “Dat deze dag zo geslaagd is, is te danken aan de inzet van de medewerkers en de vrijwilligers”, vertelt José. “Zij hebben keihard gewerkt om alles in goede banen te leiden. Dat hebben zij erg goed gedaan, het liep op rolletjes.”

   Nieuwsarchief