Home Nieuws Het Huuskes Logistiek Centrum is geopend!

   Het Huuskes Logistiek Centrum is geopend!

   8 maart 2018

   Na ruim een jaar bouwen heeft Huuskes haar nieuwe logistiek centrum op het Transportcentrum te Enschede geopend. Vanuit deze nieuwe locatie kan de totaalleverancier van eten en drinken voor zorg en catering haar distributie en logistieke dienstverlening nog efficiënter en duurzamer uitvoeren. Huuskes is met deze extra locatie klaar voor de toekomst. 

   Uitbreiding noodzakelijk
   Door jarenlange groei ontstond ruimtegebrek op de hoofdvestiging van het bedrijf aan de Gronausestraat. Dit maakte uitbreiding op een tweede, grotere locatie in Enschede noodzakelijk. Huuskes vond deze locatie op het Transportcentrum en bouwde hier een compleet nieuw logistiek centrum. Sinds januari is het overgrote deel van de expeditie, logistiek en diepvries hier naartoe verhuisd.

   Optimale logistiek
   Vanuit het nieuwe logistiek centrum kan Huuskes op een nog efficiëntere en duurzamere wijze haar bestellingen distribueren. Door een groeiende vraag naar leveringen op afdelingsniveau wordt distributie steeds fijnmaziger. Dit vraagt om extra vierkante meters. Tevens kan het bedrijf door de nieuwe ruimte haar assortiment vergroten en de distributie en logistiek van andere productgroepen verzorgen. Dit laatste is een relatief nieuwe ontwikkeling, waarbij Huuskes het vervoer van voeding combineert met goederen van andere leveranciers.

   Duurzaam en energiezuinig
   Het nieuwe pand is gebouwd volgens de meest energiezuinige en milieuvriendelijke richtlijnen. Huuskes wenst hiermee het duurzaamheidskeurmerk ‘BREEAM-NL Excellent’ te halen. Om dit te realiseren is er onder andere gebruik gemaakt van materialen met een hoge isolatiewaarde, is het dak voorzien van zonnepanelen en wordt er gekoeld met milieuvriendelijke middelen.

   Werkgelegenheid
   Met de ingebruikname van het nieuwe logistiek centrum en de uitbreiding op de hoofdlocatie levert Huuskes een groeiende bijdrage aan de lokale werkgelegenheid in Enschede en omstreken. Op dit moment is het bedrijf nog voor diverse afdelingen op zoek naar nieuwe medewerkers. Zo zijn er onder andere vacatures voor chauffeurs en magazijnmedewerkers.

   Onderstaande dronefilm werd gepresenteerd op het openingsfeest voor alle medewerkers. 

   Het duurzame logistieke centrum van Huuskes is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de regeling Duurzame energieopwekking en energiebesparing van Provincie Overijssel.

   Nieuwsarchief