Home Nieuws Huuskes bouwt nieuw logistiek centrum

   Huuskes bouwt nieuw logistiek centrum

   5 januari 2017

   Enige tijd geleden heeft Huuskes een bouwkavel gekocht aan het Transportcentrum in Enschede. Sinds november 2016 zijn we gestart met de nieuwbouw van een logistiek centrum.

   Het nieuwe pand wordt gebouwd volgens de meest energiezuinige en –besparende richtlijnen. Huuskes wenst hiermee het ‘BREEAM-NL Excellent’ keurmerk te halen. Om dit te kunnen realiseren maken wij bij de bouw onder andere gebruik van materialen met een hoge isolatiewaarde, plaatsen wij zonnepanelen op het dak en gaan we restwarmte van koelinstallaties die worden geplaatst hergebruiken door warmtepompen. Er komt geen gasaansluiting in het nieuwe pand en er wordt gekoeld met milieuvriendelijke middelen (Co2).

   Eind 2016 zijn er grote betonplaten verwijderd en is er begonnen met het bouwrijp maken van de grond. De brokken beton zijn met een puinbreker vermalen tot fijne stukjes van ongeveer 4 centimeter, zodat deze in een later stadium kunnen worden gebruikt als verharding voor de bestrating.

   In december 2017 verwachten we klaar te zijn met de nieuwbouw. Het nieuwe transportsysteem zal daarna volop getest worden, waarna de afdelingen Expeditie en Logistiek kunnen gaan verhuizen.

   Meer weten over BREEAM-NL?
   BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland hét keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. Met BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Klik hier voor meer informatie.

   Nieuwsarchief