Home Nieuws Huuskes op de Health & Care Day 2018

   Huuskes op de Health & Care Day 2018

   1 oktober 2018

   Als samenwerkingspartner neemt Huuskes ook dit jaar weer deel aan de Health & Care Day op woensdag 3 oktober. Dit jaarlijkse inspiratie-evenement is voor professionals in de zorg die het ‘anders, slimmer en beter’ willen doen. Tijdens de zesde editie van de Health & Care Day presenteren een aantal bijzondere keynote sprekers, waaronder prinses Laurentien, hun visie op het thema ‘Samen voor de zorg van de toekomst’.

   Het keukentafelgesprek van Huuskes
   Voor de Health & Care Day hebben wij een zogenoemd keukentafelgesprek georganiseerd. Samen met 15 bezoekers van het evenement neemt Huuskes plaats aan een keukentafel om met hen in gesprek te gaan over gastvrijheid en support voor (zorg)professionals. Is het zelforganiserend of zelfdwalend?

   We zien steeds meer zelfsturende teams in zorgorganisaties. Deze organisatievorm heeft niet alleen impact op de organisatie van zorg, maar ook op de invulling van eten, drinken, gastvrijheid en ondersteuning bij zorgprofessionals. De meningen over zelfsturende teams zijn verdeeld. Ook over de gebruikte termen: is het zelfsturing of zelforganiserend. Wat zijn goede voorbeelden? En wat zijn daar de succesfactoren? En wat zijn valkuilen?

   Huuskes heeft Transitiemanager Reint Scholten van GGNet, een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, uitgenodigd om samen met 15 bezoekers aan de keukentafel tijdens de Health & Care Day plaats te nemen. Facility management en ondersteuning aan het primaire proces van een organisatie speelt bij Reint Scholten in zijn hele werkzame leven een rol. Dienstbaar zijn aan anderen zit in zijn bloed. Hij heeft een brede ervaring opgedaan binnen diverse zorgorganisaties, onder andere (academische) ziekenhuizen, verpleeg- & verzorgingshuizen en de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast is hij actief als toezichthouder in het primair onderwijs, kinderopvang, het sociaal domein en bij een woningbouwcorporatie. Belangrijke drijfveren daarin zijn vernieuwing, verandermanagement en verbetering, waardoor efficiënter en Lean gewerkt kan worden. Reint neemt hen mee in zijn wereld en visie op zelforganiserende teams en zelfmanagement, dat verder gaat dan de aspecten van eten, drinken en gastvrijheid. Afgelopen jaren heeft GGNet vele transities meegemaakt die van invloed zijn geweest op de directe ondersteuning en hulp bij (zorg)professionals. Gastvrijheid en zelforganisatie is bij de organisatie vanzelfsprekend: hoe werkt dat in de dagelijkse praktijk, waar is het een succes? En wat hebben we nog te doen?

   Huuskes Petit Chef
   Naast het organiseren van een keukentafelgesprek presenteren we op deze dag ook Huuskes Petit Chef: een lijn kleine, eiwitrijke producten speciaal ontwikkeld voor patiënten met een verhoogde eiwit behoefte. De lijn bestaat uit 12 mini-maaltijden, maar zal in de toekomst uitgebreid worden. In kwartaal 1 van 2019 beschikbaar in onze bestelportalen. Lees hier meer informatie over Huuskes Petit Chef. Ook kan er geproefd worden van de eerste Oosterse gerechten uit de keuken van Rumah Kita, een van de verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep.

   We hopen ook dit jaar weer op een succesvolle en inspirerende dag!

    

   Nieuwsarchief