Home Nieuws Huuskes Petit Chef

   Huuskes Petit Chef

   1 oktober 2018

   Bij ondervoeding of herstel na een ingreep is de eiwitbehoefte van patiënten en cliënten groter dan normaal. Terwijl er juist vaak dan sprake is van een verminderde eetlust. Door de inzet van kleine, eiwitrijke producten krijgen patiënten en cliënten voldoende eiwitten binnen, zonder dat zij daar veel meer voor hoeven te eten. Huuskes introduceert Petit Chef: een lijn kleine, eiwitrijke producten speciaal ontwikkelt voor patiënten met een verhoogde eiwit behoefte. De lijn bestaat op dit moment uit 12 mini-maaltijden, maar zal in de toekomst uitgebreid worden. Huuskes Petit Chef is kwartaal 1 van 2019 beschikbaar in onze bestelportalen.

   Alle voordelen van Huuskes Petit Chef producten op een rij.

   • Voedzaam en eiwitrijk
    Alle producten zijn vers bereid en direct ingevroren, waardoor voedingsstoffen en smaak optimaal bewaard blijven. Daarnaast zijn alle producten in  onze lijn eiwitrijk, wat betekent dat minimaal 20% van de energie in een product bestaat uit eiwit. Eiwit is immers één van de belangrijkste voedingstoffen voor herstel na een ingreep of bij ondervoeding. Alle mini maaltijden bevatten minimaal 10 gram eiwit.
   • Kleine porties
    Bij een verminderde eetlust kunnen grote porties en 3 hoofdmaaltijden per dag tegenstaan. Door 6 tot 8 keer per dag voeding in kleinere porties aan te bieden stimuleert u patiënten en cliënten om genoeg te eten en ondervoeding zoveel mogelijk tegen te gaan.
   • Doelgroepgericht
    Bij de ontwikkeling van het assortiment is rekening gehouden met diverse ziektebeelden, diëten en persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er glad gebonden producten beschikbaar voor patiënten met kauw- en slikproblemen en zijn de maaltijdjes geschikt voor diverse diëten. Tevens zijn er producten voor vegetarische patiënten. Alle gerechten zijn hoog op smaak en alle basissmaken (zout, zoet, bitter, zuur en pittig) zijn vertegenwoordigd. Dit maakt de producten ook uitermate geschikt voor oncologie patiënten, die door hun behandeling te maken krijgen met een verminderde eetlust en een afwijkend smaakprofiel.
   • Op elk gewenst moment
    Alle producten zijn vriesvers en kunnen eenvoudig op elk gewenst moment geregenereerd worden. Hierdoor kunnen patiënten op elk gewenst moment een gerecht nuttigen.
   • Aantrekkelijke presentatie
    Door gerechten op een aantrekkelijke manier te presenteren worden patiënten verleid om toch te blijven eten. Om die reden zijn Huuskes Petit Chef producten met veel aandacht en zorg geportioneerd en bieden een hoogwaardige uitstraling. Serveer Huuskes Petit Chef eenvoudig op porselein servies voor een nog aantrekkelijkere presentatie.


   Petit Chef in uw bestaande voedingsconcept
   Huuskes Petit Chef past door haar slimme opzet in elk bestaand voedingsconcept.

   Een hoogwaardige presentatie met minimale handeling
   Met Petit Chef creëert u met minimale inspanning een hoogwaardige presentatie en gastvrijheidsbeleving. Alle producten zijn vriesvers en eenvoudig te regenereren in een magnetron, hete lucht oven of combi-oven. Dit maakt dat de maaltijden zowel op de afdeling(skeuken) als in een centrale keuken bereid kunnen worden. U kunt Petit Chef producten zowel in de disposable als op uw eigen servies serveren. Door het product bevroren uit de verpakking te halen, in een porseleinen schaaltje te plaatsen en vervolgens te regenereren, creëert u met een kleine handeling een aantrekkelijk gepresenteerd product, zonder dat hier veel bij komt kijken.

   Minimale voedselverspilling
   De lange houdbaarheid en het feit dat de producten per stuk te bestellen zijn zorgt voor optimaal voorraadbeheer en draagt bij aan minimale voedselverspilling. Daar komt bij dat door de kleine porties patiënten ook sneller hun bord leeg eten, waardoor ook na het uitserveren aan de patiënt minder voeding verspild wordt.

    

   Nieuwsarchief