Home Nieuws Nieuwjaarsborrel 2019

      Nieuwjaarsborrel 2019

      4 januari 2019

      Nog een nieuwjaarsborrel in het verschiet? Verschillende kleine bladerdeeghapjes zijn ideaal. Iedereen krijgt een bordje en kan genieten van deze lekkernijen.


      Kaasstengels
      Dit heb je nodig voor 12 stuks
      6 plakken bladerdeeg (diepvries)    602558
      3 eetlepels olijfolie                              667384
      1 theelepel Italiaanse kruiden          667207
      200 gram geraspte kaas                    624461

      Zo maak je het
      Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien in de koelkast. Maak rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek vier lange stroken. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de Italiaanse kruiden en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi ze hierna met de kaas en bak de kaasstengels in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

      Worstenbroodjes
      Dit heb je nodig voor 6 stuks
      6 plakken bladerdeeg (diepvries)       602558
      6 kipsaucijsjes boeren (vers)               331503
      Scharrel eiwit vloeibaar                        623338

      Zo maak je het
      Verwarm de oven voor op 180 °C en laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien in de koelkast. Rol vervolgens de bladerdeegplakken uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het vel van de kipsaucijsjes en leg op elk stuk bladerdeeg twee stuks, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het kipsaucijsje en druk aan met je vingers. Bestrijk het bladerdeeg met de vloeibare eiwit. Snijd vervolgens elke rol in stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bak de saucijzenbroodjes in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

      Appel-bladerdeegtaartjes
      Dit heb je nodig voor 10 stuks

      • 10 plakken bladerdeeg (diepvries)    602558
      • 2 appels                                                   622703
      • Scharrel eiwit vloeibaar                       623338
      • 1 eetlepel kaneel                                     664316
      • 2 eetlepels kristalsuiker                       669174

      Zo maak je het
      Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien in de koelkast. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Leg de appel-bladerdeegtaartjes op de bakplaat en bestrijk ze dun met de vloeibare eiwit en bestrooi ze met suiker. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven.

      Knakworstjes in bladerdeeg
      Dit heb je nodig voor 12 stuks

      • 6 plakken bladerdeeg (diepvries)   602558
      • 12 knakworsten                                  665895
      • Scharrel eiwit vloeibaar                    623338

      Zo maak je het
      Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien in de koelkast. Snijd de bladerdeeg in reepjes van een centimeter. Pak een knakworstje en rol deze in het bladerdeeg. Druk het bladerdeeg een beetje vast zodat deze tijdens het bakken niet los raakt. Leg de worstjes op een met bakpapier belegd bakblik, bestrijk het deeg met de vloeibare eiwit en schuif ze voor zo’n 10 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.

       

      Nieuwsarchief