Home Nieuws Voeding- en allergenenwetgeving

   Voeding- en allergenenwetgeving

   9 december 2014

   Vanaf 13 december 2014 verandert de voeding- en allergenenwetgeving, professionele aanbieders van voedingsmiddelen moeten vanaf dan uitgebreide productinformatie verstrekken aan consumenten en eindgebruikers zoals de aanwezigheid van allergenen, declaraties etc.

   Het doel is hiermee consumenten te voorzien van volledige en duidelijke informatie over hun maaltijden, producten en gerechten. Om onze relaties te ondersteunen bij de uitvoering van deze wetgeving wordt de website PIM gelanceerd.

   PIM is het Product Informatie Management systeem Huuskes. Op PIM, die zowel voor PC als voor tablet beschikbaar wordt, kunt u inzicht krijgen in alle product- en allergeneninformatie. De website geeft de mogelijkheid om producten te combineren, te berekenen en te rubriceren.

   Op Huib en de app Eten & Zo kunt u tevens alle informatie vinden over onze producten, onder andere over de verschillende allergenen die zich wel of niet in het product bevinden. In Huib kunt u hiervoor klikken op
   ‘productinformatie’. Dit linkje wordt onder de foto van het product geplaatst. Bij Eten & Zo vindt u een i van informatie bij de maaltijdcomponenten en vindt u de productinformatie van de boodschappen op de achterkant van het artikelkaartje.

   Etikettering

   Een belangrijk onderdeel van de nieuwe wetgeving betreft de verstrekking van informatie op het etiket. Het doel van deze verordening en wetgeving is de leesbaarheid van het etiket te verbeteren en consumenten te voorzien van juiste informatie over onder andere allergenen, ingrediëntendeclaraties en bewaarvoorschriften.

   Vanaf 13 december a.s. zullen de etiketten een ander formaat krijgen en wordt de tekst op het etiket van een minimale lettergrootte voorzien. Op de nieuwe etiketten komen nu niet alleen de ingrediënten en het bewaaradvies te staan, ook de allergenen en voedingswaarden worden hier op vermeld.

   Voor meer informatie, ga naar www.huuskespim.nl.

   Nieuwsarchief