NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Prisma sluit 5-jarige overeenkomst met Huuskes

20-5-2019
Nieuws
Kleinschalige zorg
Grootkeukens en zorgrestaurants

Prisma heeft een 5-jarige overeenkomst gesloten met Huuskes. Wij leveren vanaf februari 2019 het totaalpakket eten en drinken aan alle locaties van de Brabantse zorgorganisatie. Van vers tot convenience, maar ook droge kruidenierswaren en non-food artikelen. Alle locaties van Prisma gaan gebruik maken van Eten & Zo, de bestelapp van Huuskes voor de kleinschalige zorg.

Gedeelde visie leidt tot samenwerking


Met ruim 2.400 cliënten, 2.400 medewerkers, 800 vrijwilligers en meer dan 160 zorglocaties is Prsima één van de grotere zorgaanbieders in Noord-Brabant voor mensen met een beperking. “Bij Prisma is eten en drinken essentieel en een wezenlijk onderdeel van het primaire zorgproces”, vertelt Toon Valckx, beleidsadviseur zorgexpertise bij Prisma. “Onze projectgroep schreef een visie op eten & drinken – ‘de bedoeling van voeding’ – met een bijbehorend handboek om handen en voeten aan deze visie te geven. Een zorgvuldig gelopen offertetraject, waarin we op zoek gingen naar een passende leverancier die gaat voor partnership, bracht ons met overtuiging bij Huuskes. Het is een partner die aansluit bij onze visie, met een totaalpakket en een zeer gebruiks- en klantvriendelijk bestelsysteem. Huuskes denkt daarnaast graag met ons mee om te blijven innoveren, met veel aandacht voor de individuele consument.”

“Ons doel is medewerkers in de zorg op alle manieren zoveel mogelijk ontlasten. Alle locaties van Prisma gaan gebruik maken van de app Eten & Zo, de digitale keukenassistent voor kleinschalige zorg.”
Toon Valckx, Beleidsadviseur zorgexpertise Prisma
Paragraph image
Innovatieve maaltijdconcepten

Om de ambities van Prisma rondom voeding en maaltijdbeleving samen met Huuskes te realiseren, worden er gezamenlijk diverse voedingsconcepten opgestart. Er is een team van specialisten vanuit Huuskes en Prisma samengesteld dat zich specifiek gaat bezighouden met vraagstukken op het gebied van 24 uur eten & drinken. De voedingsconcepten inspireren medewerkers meer te variëren of gezonder te eten. Op basis van zowel de groeps- als individuele profielen op het gebied van eten & drinken zijn er een aantal basis voedingsconcepten vastgelegd. Van een ontbijt- en lunchconcept dat zorgmedewerkers stimuleert meer variatie aan te brengen in de ontbijt- en lunchcyclus tot het concept 100% vers koken dat gericht is op het vers koken van een maaltijd voor een groep. Ook leuk is de samen met Prisma nog te ontwikkelen verrassings- en inspiratiebox “Appeltje Eitje”: een box vol met verse ingrediënten, een leuk en smaakvol recept en een eenvoudige bereidingsinstructie. Niet alleen leuk voor de cliënt en/of bewoner, maar ook gewoon voor de medewerker thuis.