Home Nieuws Recept: goulash

      Recept: goulash

      12 februari 2019

      De voorjaarsvakantie is begonnen! Of je nu gaat skiën of lekker thuis blijft: goulash is altijd goed. In Hongarije eet je het bijna als een soep, maar hier kennen we goulash als een heerlijke stoofpot. Bestel kant-en-klaar bij Huuskes of ga zelf in slag! Eigenlijk is goulash maken redelijk eenvoudig, je hebt alleen veel geduld nodig.

      Ingrediënten voor 4 personen

      • 500 gram runderlappen
      • 200 gram aardappelblokjes
      • 2 uien
      • 2 tenen knoflook
      • 1 rode paprika
      • 1 theelepel karwijzaad
      • 2 eetlepels paprikapoeder
      • 3 eetlepels olijfolie
      • 1 kippenbouillontablet
      • 500 ml kokend water

      Bereiden
      1. Begin met het vlees (runderriblappen, maar varkenshaas kan ook), te snijden in blokjes van 1 x 1 cm. Braad het vlees – samen met de ui, knoflook en de kruiden – aan in een grote braadpan tot alles mooi goudbruin is (het vlees hoeft nog niet gaar te zijn).

      2. Voeg de bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.

      3. Voeg het laatste halfuur de aardappelen, de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 minuten gaar worden met de deksel schuin op de pan.

      4. Serveer de goulash het liefst met rijst. Eet smakelijk!

      Nieuwsarchief