Home Nieuws Recept: herfstsalade met pit

      Recept: herfstsalade met pit

      27 september 2018

      Na de oogst is er weer een weelde aan lekkere verse producten van het land. Denk maar eens aan paddenstoelen, aardappels en de oranje herfstgigant: de pompoen.

      Pompoenen kun je na het schillen op vele manieren verwerken, zoals roerbakken, grillen of verwerken in een hartige taart. Maar ook lekker in een salade! Met dit recept zet je een heerlijke herfstsalade op tafel. Als bijgerecht, lunch of als hoofdgerecht.

      Pompoen schillen een lastig klusje? In de nieuwste Fresh lees je hoe je dit het beste kunt doen.

      Ingrediënten (8 personen)

      • 1 pompoen                                 622641
      • 1 rode ui                                       622581
      • 8 zongedroogde tomaten         620268
      • 75 gram rucola                            624233         
      • 1 eetlepel pompoenpitten         601373
      • 2 eetlepels balsamicoazijn        666402

      Benodigdheden: bakpapier                  664230

      Bereidingswijze:
      1. Verwarm de oven voor op 200 º C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.

      2. Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.

      3. Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

      Nieuwsarchief