Home Nieuws Recept: klassieke stoofperen

      Recept: klassieke stoofperen

      18 december 2018

      Ben je op zoek naar een feestelijk bijgerecht? Probeer dan eens het recept voor klassieke stoofperen! 

      Ingrediënten (voor circa 4 personen)

      • 1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
      • Bessensap of rode wijn
      • 75 gram Basterdsuiker
      • 1 kaneelstokje
      • 4 kruidnagel
      • 1 sinaasappel

      Bereiden
      1. Doe de geschilde peren in een grote soeppan en schenk de zwarte bessensap of rode wijn er bij.
      2. Doe de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagels in de pan en vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.
      3. Breng vervolgens aan de kook en draai daarna het vuur terug. Laat de peertjes circa twee uur zachtjes pruttelen totdat ze zacht en mooi rood zijn.
      4. Laat ze daarna volledig afkoelen in het vocht.

      Bewaartip:
      Bewaar de peertjes afgesloten in de koelkast en dan kun je er nog een paar dagen van genieten.

      Nieuwsarchief