Home Nieuws Recept: stamppot met pastinaak, zoete aardappel en rode biet

      Recept: stamppot met pastinaak, zoete aardappel en rode biet

      15 oktober 2018

      Winterkost, heerlijk! Maar wil je wel een keer wat anders dan klassieke boerenkoolstamppot, hutspot en oer-Hollandse andijviestamppot? Maak eens een stamppot met zoete aardappelen, pastinaak en bietjes. Het is een bijzonder lekkere combinatie.

      Ingrediënten:

      • 3 zoete aardappelen
      • 2 pastinaken
      • 4 rode bieten
      • 2 lenteuitjes
      • 1/2 teentje knoflook
      • 1/2 citroen
      • 1 takje verse tijm
      • Olijfolie
      • 60 gram fetakaas
      • Peper en zout

      Bereidingswijze:
      Schil de zoete aardappelen en de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Breng een pan met water aan de kook en voeg de pastinaken, zoete aardappelen en wat zout toe. Kook ongeveer 20 minuten. Snijd de bieten in kleine blokjes en bak ze in een klontje boter circa 2 minuten. Ondertussen kun je de knoflook in kleine stukjes snijden en de schil van de citroen raspen om vervolgens samen te mengen met olijfolie, verse tijm, peper en zout.
      Als de aardappelen en pastinaken gaar zijn, giet je ze af en doe ze terug in de pan. Stamp tot een fijne massa met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de bietblokjes erdoor en meng dit voorzichtig. Serveer op een bord met de lente-uitjes en feta erover. Lepel dan een beetje van het mengsel er over.

      Nieuwsarchief