Home Nieuws Samen lopen voor kankeronderzoek

   Samen lopen voor kankeronderzoek

   20 april 2018

   24 uur wandelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dat is waar het om draait tijdens de SamenLoop voor Hoop, het grootste inzamelingsevenement voor kankerbestrijding ter wereld. Dit jaar, van vrijdag 22 juni 17.00 uur tot zaterdag 23 juni 17.00 uur, wandelen de deelnemers op 22 en 23 juni 24 uur op en rondom Het Hulsbeek in Oldenzaal. De bedoeling is dat 24 uur lang minimaal één loper van elk team aan het lopen is. Het geld dat zij ophalen gaat naar een onderzoek naar ‘NASA-camera’s’, die met uiterste precisie tumorresten moeten traceren.

   Het randprogramma bestaat uit veel optredens met muziek en gedichten. Ook zijn er altijd drie vaste ceremonies:

   Openingsronde met survivors: onder warme aanmoediging van familie en vrienden lopen deelnemers de eerste ronde over het parcours.

   De kaarsenceremonie: vrijdagavond om 23:00 uur worden de parcours verlicht door ‘Kaarsen van Hoop’. Dit zijn papieren zakken met een brandende kaars die kunnen deelnemers kunnen verkopen. Deze kaarsen branden de hele nacht zodat de lopers worden omringd door een zee van licht.

   De slotceremonie: na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

   Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en mogelijk gemaakt door bedrijven. Alle opbrengsten gaan naar KWF Kankerbestrijding. Huuskes zal naast de deelname ook alle cateringactiviteiten sponsoren of ondersteunen.

   Op www.samenloopvoorhoop.nl/oldenzaal vind je meer informatie.

   Nieuwsarchief