Het Huuskes menu, ofwel het ABCD-menu, is deze week gestart! Het Huuskes menu is een menucyclus van Huuskes waar klanten iedere dag kunnen kiezen uit vier verschillende maaltijden. Vorig jaar hebben we onze klanten gevraagd wat ze vinden van onze menu’s en met deze resultaten is een team van specialisten aan de slag gegaan. En met succes! Het compleet nieuwe menu bestaat uit meer variatie met een groot aantal nieuwe gerechten en lichte, gezonde(re) componenten. Zo is er deze zomer voor ieder wat wils!
Elke dag variatie
Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor iedereen. Maar in de zorg kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Er wordt door het gebrek aan kennis en/of tijd vaak te weinig aandacht aan besteed. Om onze klanten te ondersteunen biedt Huuskes een kant-en-klare menucyclus, ofwel het Huuskes menu. De maaltijden uit dit menu zijn zeer gevarieerd, verrassend en eenvoudig te bestellen in de bestelportalen.

Vernieuwd menu
Wij vinden de mening van onze klanten heel belangrijk en nemen deze mening graag mee in de ontwikkeling en samenstelling van onze menu’s. Om die reden hebben we vorig jaar een enquête uitgezet, waarbij onze klanten hun feedback konden geven op de Huuskes menucyclus 2021. De enquête is goed ingevuld en we zijn dan ook erg blij met de waardevolle input.
Vincent Tent, medewerker datamanagement productie, vertelt: “Alle resultaten hebben we met het projectteam kritisch bekeken en besproken. Zo werden onze Hollandse, gezonde en multiculturele menu’s zeer goed beoordeeld, maar bleek uit de enquête dat er een wens was voor vaker vis en (gebakken) aardappelspecialiteiten in de menucyclus. Hier zijn we onder andere mee aan de slag gegaan.” In totaal zijn er 23 nieuwe gerechten in de menucyclus opgenomen, zoals een compleet nieuwe vegetarische nasi. Ook de variatie in vis hebben we uitgebreid met gestoofde zalmfilet en gegrilde kabeljauwfilet.
De afdeling Productontwikkeling heeft ook een aantal nieuwe componenten ontwikkeld. Rick Algera, productontwikkelaar van Huuskes, licht toe: “We hebben onder andere twee nieuwe kipproducten ontwikkeld, zoals de kipmedaillon en het kipsaucijsje, twee heerlijk malse kipproducten. Ook de dillesaus zonder room was een leuke uitdaging. Dit heeft geleid tot een compleet nieuwe saus.”
Op de foto (van links naar rechts): Rick Algera, Vincent Tent en Milou Veldhuis.
Gezonde(re) keuzes
Ook is er gekeken welke maaltijden gezonder of lichter konden. Milou Veldhuis, junior projectmanager diëtetiek bij Huuskes, vertelt: "Er zijn voor menu B diverse kaders en richtlijnen opgesteld, waaronder het gebruik van magere en minder vette vlees- en visproducten en geen vette toevoegingen zoals room. Hier kwam de vraag van de dillesaus bijvoorbeeld ook uit voort. Daarnaast hebben we er rekening mee gehouden dat er geen vezelige groenten zoals peulvruchten, ui en koolsoorten in de gerechten worden gebruikt. Uiteindelijk hebben we samen met de afdeling Kwaliteit elk gerecht beoordeeld. Marc Nefkens, projectmanager van Huuskes, heeft de aanpassingen getoetst bij de klanten om er voor te zorgen dat het Huuskes menu geschikt is voor iedereen.

De Huuskes favoriet
Nieuw in het zomermenu is de Huuskes favoriet. Kies je elke dag voor de Huuskes favoriet, dan eet je op een makkelijke manier vijf weken lang, iedere dag een andere maaltijd. “Verantwoord, gevarieerd, duurzaam en vooral erg lekker. Hiermee maken we het onze klanten nog gemakkelijker. We kijken uit naar de reacties op het nieuwe Huuskes menu, daarom gaan we in juni 2022 weer een enquête houden om te horen of iedereen net zo enthousiast is als wij!” aldus Milou.
Vincent vult aan: “We blijven binnen Huuskes ontwikkelen, vernieuwen en verrassen. Een aantal keer per week vindt er een smaaktest plaats om onder andere de kwaliteit te bewaken en achter de schermen zijn we alweer druk bezig met het nieuwe wintermenu.”