Verwarminstructie 2 of 3-vaksmaaltijd
Wat is een 2- of 3-vaksmaaltijd?
Individuele verpakkingen zijn complete maaltijden in één verpakking gemaakt van plastic. Deze verpakking mag tot maximaal 185 graden worden verhit. De verpakking is ideaal voor individuen die zelfstandig de maaltijd nuttigen of door een dieet niet van dezelfde maaltijd als de rest van de groep gebruik kunnen maken.
Combi-oven
- Verwarm de oven voor op 110°C.
- Prik één gaatje in de hoek van de folie boven ieder component (dus 3 gaatjes in totaal bij een 3-vaksmaaltijd en 2 gaatjes in totaal bij een 2-vaksmaaltijd).
- Plaats de verpakking in de combi-oven.
- Zet de oven op 50% vocht om voldoende stoom toe te voegen.
- Verwarm de maaltijd 45 minuten.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het meest compacte component van de maaltijd. Stel deze in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Laat de maaltijd nog 30 seconden nagaren, zodat de warmte zich gelijkmatig verspreidt.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen.
Heteluchtoven
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Prik één gaatje in de hoek van de folie boven ieder component (dus 3 gaatjes in totaal bij een 3-vaksmaaltijd en 2 gaatjes in totaal bij een 2-vaksmaaltijd).
- Plaats de verpakking in de heteluchtoven.
- Verwarm de maaltijd 45 minuten op 110°C.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het meest compacte component van de maaltijd. Stel deze in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Laat de maaltijd nog 30 seconden nagaren, zodat de warmte zich gelijkmatig verspreidt.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
Contactwarmte
- Stel de contactwarmte-oven in op 45 minuten en 110°C.
- Prik één gaatje in de hoek van de folie boven ieder component (dus 3 gaatjes in totaal bij een 3-vaksmaaltijd en 2 gaatjes in totaal bij een 2-vaksmaaltijd).
- Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het meest compacte component van de maaltijd. Stel deze in op 75°C.
- Na het signaal 'klaar' van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
Magnetron
Let op: maaltijden van Huuskes kunnen worden verwarmd in de magnetron. Daarentegen raden wij, voor een optimaal resultaat, aan om de maaltijd te verwarmen in een oven.
- Prik een aantal gaatjes in de folie.
- Plaats de maaltijd in de magnetron.
- Verwarm de maaltijd gedurende 6 minuten op 600 Watt.
- Laat het gerecht nog 30 seconden rusten zodat de warmte zich gelijkmatig verspreidt.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de magnetron te halen.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het meest compacte component van de maaltijd. Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is.
- Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 1 min. en check opnieuw.