Verwarminstructie groepsverpakking
Wat zijn groepsverpakkingen?
De verpakkingen - ook wel multiporties of mono's genoemd - worden gemaakt van plastic en zijn verkrijgbaar in 1/4e en 1/8e gastronoom. Deze verpakkingen zijn zeer geschikt voor kleinere afdelingen of woongroepen die maaltijden verwarmen in een heteluchtoven, combi-oven of met contactwarmte (maximale verhitting tot 185 graden).
Combi-oven
- Verwarm de oven voor tot 110°C. Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Verwarm de oven dan voor tot 170°C.
- Prik één gaatje in de hoek van de folie.
- Plaats de verpakking in de combi-oven.
- Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel daarna de meter in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
Heteluchtoven
- Verwarm de oven voor tot 110°C. Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Verwarm de oven dan voor tot 170°C.
- Prik één gaatje in de hoek van de folie.
- Plaats de verpakking in heteluchtoven.
- Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
Contactwarmte
- Stel de tijd in op 45 minuten en de temperatuur op 110°C.
- Prik één gaatje in de hoek van de folie.
- Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven. Verwijder de folie bij gepaneerde, gebakken en gefrituurde producten en plaats deze bij voorkeur zo hoog mogelijk in de oven. Zo blijven deze producten lekker krokant.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
- Na het signaal 'klaar' van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
* Alle instellingen zijn gebaseerd op de grootste variant (6 persoons). Houd bij kleinere varianten een verkorte tijdsinstelling aan en controleer gedurende het proces de temperatuur.