NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Verwarminstructie groepsverpakking

 

 

Wat zijn groepsverpakkingen?
 

De verpakkingen - ook wel multiporties of mono's genoemd -  worden gemaakt van plastic en zijn verkrijgbaar in 1/4e en 1/8e gastronoom. Deze verpakkingen zijn zeer geschikt voor kleinere afdelingen of woongroepen die maaltijden verwarmen in een heteluchtoven, combi-oven of met contactwarmte (maximale verhitting tot 185 graden).

 

 

Combi-oven  

  1. Verwarm de oven voor tot 110°C. Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Verwarm de oven dan voor tot 170°C.
  2. Prik één gaatje in de hoek van de folie.
  3. Plaats de verpakking in de combi-oven.
  4. Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
  5. Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel daarna de meter in op 75°C.
  6. Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
  7. Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
  8. Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen. 

 


Heteluchtoven

  1. Verwarm de oven voor tot 110°C. Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Verwarm de oven dan voor tot 170°C.
  2. Prik één gaatje in de hoek van de folie.
  3. Plaats de verpakking in heteluchtoven.
  4. Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
  5. Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
  6. Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
  7. Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
  8. Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen. 

 

 

Contactwarmte

  1. Stel de tijd in op 45 minuten en de temperatuur op 110°C.
  2. Prik één gaatje in de hoek van de folie.
  3. Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven. Verwijder de folie bij gepaneerde, gebakken en gefrituurde producten en plaats deze bij voorkeur zo hoog mogelijk in de oven. Zo blijven deze producten lekker krokant.
  4. Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
  5. Na het signaal 'klaar' van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
  6. Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
  7. Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
  8. Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen. 

 

* Alle instellingen zijn gebaseerd op de grootste variant (6 persoons). Houd bij kleinere varianten een verkorte tijdsinstelling aan en controleer gedurende het proces de temperatuur.