NL LOGIN Arrow right
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Verwarminstructie grootverpakking

 

Wat zijn grootverpakkingen?

Grootverpakkingen worden gemaakt van plastic en zijn verkrijgbaar in 500 gram, 1 kilo 1,5 kilo of 2 kilo. Ze worden verpakt in een half-gastronoomverpakking. Grootverpakkingen zijn ideaal voor grootkeukens waar met professionele regenereerovens gewerkt wordt (let op: grootverpakkingen mogen tot maximaal 120 graden worden verhit). 

 

 

Combi-oven  

  1. Verwarm de oven voor tot 110°C.
    Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Plaats de producten dan dakpansgewijs op een bakplaat en verwarm de oven voor tot 170°C. Sla stap 2 en 3 over.
  2. Prik één gaatje in twee hoeken (schuin tegenover elkaar).
  3. Plaats de verpakking in de combi-oven.
  4. Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
  5. Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel dde meter in op 75°C.
  6. Het product is gereed wanneer de temperatuur minimaal 75°C is en maximaal 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 minuten en check opnieuw.
  7. Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
  8. Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen. 

 


Heteluchtoven

  1. Verwarm de oven voor tot 110°C. 
    ​Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Plaats de producten dan dakpansgewijs op een bakplaat en verwarm de oven voor tot 170°C. Sla stap 2 en 3 over.
  2. Prik één gaatje in twee hoeken (schuin tegenover elkaar).
  3. Plaats de verpakking in heteluchtoven.
  4. Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
  5. Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
  6. Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
  7. Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
  8. Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen. 

 

 

Contactwarmte

  1. Stel de tijd in op 50 minuten en de temperatuur op 110°C.
  2. Prik één gaatje in twee hoeken (schuin tegenover elkaar).
  3. Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven. Verwijder de folie bij gepaneerde, gebakken en gefrituurde producten en plaats deze bij voorkeur zo hoog mogelijk in de oven. Zo blijven deze producten lekker krokant.
  4. Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
  5. Na het signaal 'klaar' van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
  6. Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
  7. Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
  8. Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen. 

 

* Alle instellingen zijn gebaseerd op de grootste varianten grootverpakkingen (2 kg). Houd bij lagere gewichten (500 gram, 1 kg of 1,5 kg) een verkorte tijdsinstelling aan en controleer gedurende het proces de kerntemperatuur.