Verwarminstructie grootverpakking
Wat zijn grootverpakkingen?
Grootverpakkingen worden gemaakt van plastic en zijn verkrijgbaar in 500 gram, 1 kilo 1,5 kilo of 2 kilo. Ze worden verpakt in een half-gastronoomverpakking. Grootverpakkingen zijn ideaal voor grootkeukens waar met professionele regenereerovens gewerkt wordt (let op: grootverpakkingen mogen tot maximaal 120 graden worden verhit).
Combi-oven
- Verwarm de oven voor tot 110°C.
Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Plaats de producten dan dakpansgewijs op een bakplaat en verwarm de oven voor tot 170°C. Sla stap 2 en 3 over. - Prik één gaatje in twee hoeken (schuin tegenover elkaar).
- Plaats de verpakking in de combi-oven.
- Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel dde meter in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur minimaal 75°C is en maximaal 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 minuten en check opnieuw.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
Heteluchtoven
- Verwarm de oven voor tot 110°C.
Ga je gebakken aardappelen of gepaneerde vlees- en/of visproducten regenereren? Plaats de producten dan dakpansgewijs op een bakplaat en verwarm de oven voor tot 170°C. Sla stap 2 en 3 over. - Prik één gaatje in twee hoeken (schuin tegenover elkaar).
- Plaats de verpakking in heteluchtoven.
- Stel de tijd en temperatuur in; in de tabel hieronder vind je het advies per productgroep.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
Contactwarmte
- Stel de tijd in op 50 minuten en de temperatuur op 110°C.
- Prik één gaatje in twee hoeken (schuin tegenover elkaar).
- Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven. Verwijder de folie bij gepaneerde, gebakken en gefrituurde producten en plaats deze bij voorkeur zo hoog mogelijk in de oven. Zo blijven deze producten lekker krokant.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product en stel de meter daarna in op 75°C.
- Na het signaal 'klaar' van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen om de verpakking uit de oven te halen.
* Alle instellingen zijn gebaseerd op de grootste varianten grootverpakkingen (2 kg). Houd bij lagere gewichten (500 gram, 1 kg of 1,5 kg) een verkorte tijdsinstelling aan en controleer gedurende het proces de kerntemperatuur.