Verwarminstructie sous vide verpakking
Wat is een sous vide verpakking?
Een sous vide verpakking is een plastic vacuumverpakking. Tijdens de bereiding van het product blijft de sous vide verpakking gesloten, waardoor de smaak en voedingsstoffen optimaal bewaard blijven.
Combi-oven
- Verwarm de oven voor. Gebruik hiervoor de instellingen uit onderstaande tabel.
- Plaats de verpakking op een rek in de combi-stoomoven. Je hoeft hier géén gaatjes in te prikken.
- Zet de oven op 50% vocht om voldoende stoom toe te voegen.
- Verwarm de maaltijd volgens de instellingen uit onderstaande tabel.
- Plaats de kerntemperatuurmeter van bovenaf in de kern van het product en stel deze in op 75°C. Laat de meter zitten totdat de gewenste temperatuur is bereikt.
- Pas op dat je niet door de onderkant prikt, want dan gaat de verpakking lekken.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur min. 75°C is en max. 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng dan het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen.
Heteluchtoven
- Verwarm de oven voor. Gebruik hiervoor de instellingen uit onderstaande tabel.
- Plaats de verpakking op een rek in de heteluchtoven. Je hoeft hier géén gaatjes in te prikken.
- Verwarm de maaltijd volgens de instellingen uit onderstaande tabel.
- Plaats de kerntemperatuurmeter van bovenaf in de kern van het product en stel deze in op 75°C. Laat de meter zitten totdat de gewenste temperatuur is bereikt. Pas op dat je niet door de onderkant prikt, want dan gaat de verpakking lekken.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur minimaal 75°C is en maximaal 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Pas op! De verpakkingen worden heet. Gebruik bijvoorbeeld een theedoek of ovenhandschoen om het product uit de oven te halen.
Contactwarmte
- Open de verpakking en plaats de gerechten op een bord.
- Plaats een deksel over het bord.
- Stel de contactwarmte-oven in op het gewenste programma (advies: 110°C gedurende 50 minuten).
- Plaats het bord in de contactwarmte-oven en start het programma.
- Na het signaal 'klaar' van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
- Het product is gereed wanneer de kerntemperatuur minimaal 75°C is en maximaal 85°C is. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen.
Magnetron
Let op: maaltijden van Huuskes kunnen worden verwarmd in de magnetron. Daarentegen raden wij, voor een optimaal resultaat, aan om de maaltijd te verwarmen in een oven.
- Open de sousvideverpakking en plaats het gerecht op een bord.
- Plaats een magnetrondeksel over het bord.
- Verwarm gedurende 4 minuten op 600 Watt.
- Laat het gerecht nog 30 seconden rusten zodat de warmte zich gelijkmatig verspreidt.
- Het product is gereed wanneer de kerntemperatuur minimaal 75°C is en maximaal 85°C is.
Au bain-marie
- Verwarm een ruime hoeveelheid water in een pan tot 85-95 °C.
- Leg de sousvideverpakking in het water en verwarm gedurende de tijdsduur in onderstaande tabel.
- De temperatuur van de componenten dienen tenminste 75 °C te zijn en mogen niet warmer worden dan 85 °C. Is de temperatuur te laag? Verleng het proces met ca. 5 min. en check opnieuw.
- Pas op! De verpakkingen worden heet, dus gebruik een ovenhandschoen.