Voor de vorst van het land
Kool is oorspronkelijk een seizoensproduct. In de winter wordt er op veel verschillende manieren van kool genoten. “We beginnen met het planten van de koolplantjes in mei en dan groeit de kool in zes maanden uit tot grote kolen” vertelt Jaap. “De kolen moeten voor de vorst van het land zijn en dat is soms hard doorwerken. Het oogsten van de vijf hectare kolen is handwerk en moet zorgvuldig gebeuren om beschadigingen aan de kolen te voorkomen. Wanneer de kolen geoogst zijn kunnen ze het hele jaar gekoeld bewaard worden. Daardoor kunnen we het hele jaar door kool leveren.”
Na het oogsten gaan de kolen richting Greens & Salads, waar ze in verschillende formaten worden gesneden. Een wat fijner formaat voor de rauwkostsalades van Huuskes en wat grover gesneden voor de warme maaltijden. Het voordeel van de samenwerking met Greens & Salads is dat er twee keer per dag een bestelling geplaatste kan worden en de rode kool vervolgens snel en vers bij Huuskes kan leveren.