In de Gelderse kassen
Terwijl Nieki ons meeneemt naar de kassen, waar de paprikaplanten groeien, vertelt hij hoe het allemaal is begonnen. Als kind liep Nieki al spelend tussen de paprika’s in de kassen van zijn ouders. In 2000 nam hij samen met zijn broer Sovinus het bedrijf over, dat inmiddels is gegroeid tot een oppervlakte van 11.6 hectare. Jaarlijks worden er 350.000 planten geplant en produceren ze circa 18 miljoen paprika’s per jaar.
De rode paprika is een mooi product én heel gezond. De vrucht bevat veel vezels en vitamine C, wat bevorderlijk is voor een gezonde weerstand. Iedere dag een paprika, daar leven we lang bij!”
In Nederland worden paprika’s alleen in kassen verbouwd. Hier kan een stabiel klimaat gecreëerd worden. “Rode paprika’s houden van milde warmte, ongeveer 25 graden”, vertelt Nieki. En die warmte voelen we als we door de kas lopen. Door het zachtgele licht en de aangename warmte is het alsof we heel even op vakantie zijn.