Combi-oven
Heb je een kerntemperatuurmeter? Dan dien je de producten te verwarmen tot 75°C. Anders kun je onderstaande richtlijnen hanteren.
Contactwarmte
Grootverpakkingen (bulk) in de contactwarmte-oven:
Stappenplan:
- Stel de regenereerwagen/-kast in op het gewenste programma (advies: 110°C gedurende 50 minuten).
- Prik één gaatje in twee hoeken (diagonaal tegenover elkaar) van de folie.
- Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product. Stel deze in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur minimaal 75°C graden is en maximaal 85°C is.
- Na het signaal ‘klaar’ van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
Verwijder de folie bij gepaneerde, gebakken en gefrituurde producten en plaats deze bij voorkeur zo hoog mogelijk in de oven. Zo blijven deze producten lekker krokant!
Groepsverpakkingen (multi-portie) in de contactwarmte-oven
Stappenplan:
- Stel de regenereerwagen/-kast in op het gewenste programma (advies: 110°C gedurende 45 minuten).
- Prik één gaatje in een hoek van de folie.
- Plaats de verpakking in de contactwarmte-oven.
- Plaats de kerntemperatuurmeter in de kern van het product. Stel deze in op 75°C.
- Het product is gereed wanneer de temperatuur minimaal 75°C graden is en maximaal 85°C is.
- Na het signaal ‘klaar’ van de contactwarmte-oven laat je deze nog 5 minuten gesloten om de optimale temperatuur te bereiken.
- Roer het product (indien mogelijk) door voor het serveren.
Verwijder de folie bij gepaneerde, gebakken en gefrituurde producten en plaats deze bij voorkeur zo hoog mogelijk in de oven. Zo blijven deze producten lekker krokant!